The Pengapits

Friday, November 8, 2013

Assalamualaikum!





THE PENGAPITS 






Harini aku nak cerita pasal lagi pasal wedding aku. kali ni aku nak cerita pasal pengapit pulak. Pengapit untuk kedua belah majlis aku and husband. Actually agak last minit jugak lah kitorang mencari pengapit ni. Nasib lah semua nya berjalan dengan lancar.





Pengapit : hazir & Hazirah. Diorang pun tahun depan bakal kawen dah. hehe


Actually Hazir tu kawan husband aku dia kenal kat sekolah lagi. So kitorang terjumpa balik pun dalam tahun lepas, lepastu selalu lepak and jadi rapat. Thank you kat diorang sebab even last minit can make it jadi pengapit kitorang. HIHI.


Pasal time majlis pulak. Well, tahu jela dekat Johor ni ada adat-adat lah jugak kan. Adat tol-tol sebelum jumpa pengantin perempuan. Nasib lah si husband aku and Hazir ni dah berbincang dulu nak bagi duit tol berapa apa semua. Memang aku tengok diorang berpeluh-peluh lah bila mengadap tol tu. HAHA!




At photobooth with the pengapit.



Pasal pengapit perempuan pulak, im glad sebab pengapit aku ni sangat rajin and best. Aku macam awal-awal tu serabut lah jugak dengan photobooth sampai, kek sampai and segala apa. Azie lah yang banyak tolong aku. Lepas tu time kat meja makan pun layan aku macam raja sehari lah. Ewah. Macam pengapit profesional tu. hehe.


Thank you korang!







Ini pulak picture belah husband aku. Pengapit tu adik lelaki husband aku and gf dia. Ewah. 


Majlis belah laki simple je. so pengapit tolong pegang payung, kipas kipas and etc. Kat meja makan beradap, pengantin makan sendiri je. HAHA! 


Kat majlis husband aku, geng-geng superbike dia semua datang. Amboi meriah kawww. Adalah dalam 100 buah motor berkuasa tinggi yang mengiringi rombongan pengantin kitorang. Meriah meriah. I just wish my wedding dress prettier.sebab baju belah husband aku tu buat aku nampak gemuk. sobss. :(




Apa-apa pun, aku bersyukur semuanya berjalan dengan lancar. Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan.




Till then, bye!



xoxo, LOVE


1 comments:

Suzie Yusuh said...

comelnya pic pertama tu :D
anyway, congratulation on your wedding :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana