Berasap-asap sebelum berbuka.

Tuesday, August 6, 2013

Assalamualaikum!


Lagi berapa hari je lagi nak raya kan. Ramai dah update status nak raya nak raya je kan. Prepareration dah siap kan, kuih raya tengah susun dalam balang ke kan, dah ontheway balik kampung ke kan, dah start cuti raya kan. wahhhhh. i is so jellly with you olsss. Sebab nya aku kena kerja raya ni. Kejam kan.



Selama dah dua tahun bekerja, dua tahun jugak tak merasa 1 Aidilfitri bersama keluarga. Semua nya di office. Berkhidmat untuk rakyat lah katakan. Mula mula dengar lagu raya macam tak berapa nak sentap lagi, tapi dah hujung hujung ni perghhhhh. Rindunya kat kampung. Takpe, raya ni first raya bersama husband. Husband teman aku kerja. :(




Dijadikan cerita, last weekend balik rumah family husband. Untuk berbuka tu meriah betul. Siap main bakar bakar untuk berbuka. macam macam ada.


Ikan bakar, sotong bakar, kerang bakar, daging kambing bakar, dalam rumah masak sayur lagi, udang masak sambal lagi. Pergi bazar beli air kelapa, beli roti john lagi. At the end, penuhnya perut! haha



Daging kambing yang masih diperap sebelum selamat dibakar dan dimakan. yuhuuuu



segar segar segar






Sebab awal Ramadhan haritu dah balik rumah aku, so hujung hujung Ramadhan ni balik rumah family husband lah pulak kan.




Bestnya raya, tapi sedih sebab kena kerja and tak dapat bersama family. :( RINDU!



xoxo, LOVE

1 comments:

cik hani said...

sedapnya..bakar2 seafood and daging.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana