Tips untuk mendapatkan lebih ramai kenalan.

Thursday, September 22, 2011

Assalamualaikum!


Hidup akan bosan kalau takde ramai kawan. Tapi kalau ada ramai kawan, tapi hanya untuk time gembira pun tak best jugaklah kan. Main point untuk entry i ni i nak bagi tips macam mana nak tambah kenalan jadi banyak macam i jugak. ahahaha. :D


TAMBAHKAN KENALAN ANDA


Be yourself ya sahabat.



@ Murah dengan senyuman

Selalu lah senyum dengan semua orang. Bukan sekadar yang u olss dah kenal, tapi senyum kepada orang yang tak kenal lagi pun boleh jugak. mana lah tawu dia berkenan nak berkawan dengan u olss kan. Kalau dia handsome / cantek, ape salahnya kan. :D


Jangan jadi kawan yang makan kawan.





@ Ramah-ramahkan diri anda.

Ramah di sini bukan lah seorang yang perlu terlalu banyak cakap or seorang kepochi. (kalau orang kepochi sape lah yang nak sangat kawan kan) Ramah kat sini adalah seseorang yang ringan mulut lah kan. Ringan dan mudah untuk di bawa berbual. so, tak lah nampak sombong kan. 




@ Berpenampilan menarik


Bukan bermakna kalau u olss KURANG handsome / KURANG cantek u olss kena buat plastic surgery terus. Berpenampilan menarik ni dari segi pemakaian. Tak payah nak brandy-brandy sangat pun takpe. Asalkan kemas, bersih dan wangi pun dah cukup menarik perhatian ramai.






@ Perwatakan yang mempersonakan.


Bagi i kan. i suka kat individu yang kurang sikit bercakap, i suka orang yang tak berapa sangat nak menonjol. Itu lebih menarik dan advanture untuk dikenali. Biase orang-orang macam tu mula-mula pemalu. Last-last, kau lah member aku MENYETAN. bahahahaah!


Is it too much or too cute? kikikiki

xoxo, ddy

2 comments:

aisya said...

like ! sy yg jnis last tuu. xbyk sgt ckp tp once dh knal, haaa amekaww. hahhah :D

ohh ddy said...

@ aisya : tawu takpe. kikiki. diam2 ubi berisi. jgn diam2 ubi basi. hahhahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana