Ini memang pengalaman yang mengerikan. Saya dah rongak sekarang.

Monday, September 5, 2011


Assalamualaikum!

Kalau u olss ni friends i kat facebook mesti tawu cerita pasal kerongakkan yang melanda diri i sekarang. (kenapa mesti perkataan rongak itu di bold dan berwarna merah. dush!) saja nak nampak kan betapa i rongaknya sekarang kan. Bagi yang tak tahu apa itu rongak, rongak itu adalah ketiadaan gigi sama ada sebab di cabut or gigi memang dah rongak. hahaha! tak tawu nak guna ayat ape. hehehe

Ini lah rongak tu. Tengok, rongak-rongak upin ipin ni pun masuk tv tawu tak. Kau hadooo?

So, merujuk kepada entry i yang ini ( sini ), so tahu lah kan kenapa i rongak. sebabnya i kena cabut 4 batang gigi taring yang telah ditetapkan. so, currently baru 2 batang gigi taring je yang di cabut. kedua-duanya belah kanan atas dan bawah. Nanti lagi dua lah. kalau tengok, memang rongak lah i. umur bertambah sebanyak 10 tahun. hahaha!

Pengalaman pertama mencabut gigi ni memang sangat mengerikan. no wonder lah ramai orang takot dentistkan. Mula-mula i konfius nak pergi dental govermant or private clinic. Then my mom suggest pergi private dental lah. sebab dia pernah ada pengalaman dengan gov punya, saket katanya.

And seriously memang mengerikan. Naseb buat kat private dental. Bius kasik lebih sikit. i siap cakap kat dentist tu, yang i takot. Die gelakkan je, die cakap jangan takot. hahaha! Bius nya, hambek kau rasa sampai ke hidung. Ada lah dalam 1 jam lebih bius tu tahan. tapi bleeding memang ada lah, lama jugak. 

Ini lagi mengerikan. Gigi i bukan rongak depan oke. hahaha!

Lepas cabut tu, memang susah nak cakap sebab ada kapas yang kena letak kat gusi tu kan. And thank you mama, coz mama i sorang je macam paham i cakap time tu. Dia memang snagat risaukan i time tu, siap nak suruh my bro datang pick up kitorang coz i yang drive kereta sendiri time tu. Thank you mama. 

Ini adalah pengalaman yang mengerikan. (ada lagi 2 batang gigi yang belum di cabut. T_T )


p/s: Kalau bukan sebab nak pakai braces, memang tak lah i pergi jumpa dentist. hoho
Wahai bakal-bakal dentist, sampai kah hati kauorang mawu mencabut gigi orang lain. kalau i, memang tak lah. wuuuuu


xoxo, ddy

4 comments:

Hishyamuddin said...

cer tunjuk gigi sekali nk tgok..hhehe

tau xpe, sakit woo..n xsuke bila kna gigit kapas tu..

Haruuta Chan said...

gigi rongak? eh , nanti tak kosong ke?
susunan gigi u tak berapa teratur ke?

ohh ddy said...

@ hisyamudin ; hahhahah. malu la nak tunjuk. kikikiki. tak suka bila die bdarah wooooooooooooo

ohh ddy said...

@ haruuta : aah. da cabut 4 batang. nak pakai braces la. mmg prosedur mcm tu. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana