Nak cantek kena tabah dan kuat!

Thursday, August 25, 2011

Assalamualaikum!


As u olss macam tertanya ape lah sebenarnya suprise yang i nak buat tu kan melalui entry-entry lepas yang ini. Lagi beberapa hari je lagi nak raya kan. so, hati yang baik serta mulia ni i nak cerita lah kat u olss kan. Suspen tak suspen tak? :D


Actually i nak pasang braces. :D Al-maklumlah gigi i ni tak berapa nak cantek & menarek sangat. So, mari kita pandang ke depan. Cantek lah nanti kan. :D 




Ngeri tak ni?

Actually inspired from Fatin Liyana yang siap bagi tips pakai braces sekali ni. Memang macam cool and cute kan pakai braces ni. Tapi orang cakap saket. So, i pun rase dah nervous-nervous dah ni. Sebabnye i kena cabut 4 batang gigi. Kejam tak kejam lah kan. 

Actually i dah jumpe my orthodontic ade lah dalam 2 bulan lepas. Dia suggest kan kat i pakai lepas raya sebab nanti raya boleh lah bedal makan banyak-banyak, menikmati makanan di hari raya dengan penh nikmat. 

So, i kena cabut 4 batang gigi nanti. Rongaklah nanti. hehehe. My mom sangat risau sebab i kena cabut gigi nanti. I yang nak kena cabut, tapi dia pulak yang takot. bertambah takot lah i kan. Takpe, be strong! :D


Cool je kan. Nak pink plis. :D

P/s : berapa kos? semuanya di tanggung oleh my parents. Adelah dalam 5k. upsss. Duit tu kalau guna buat bertunang kan dah lepas dah. bhahhahah! :D

Thank you for reading!
xoxo, ddy





6 comments:

♥ MRS ZACKS ♥ said...

memang comel jee nmpak kalau org pakai braces. tp skit tu yg tak sggup. huhuhu

Miss Eunice said...

huu..i got ugly teeth too..haha..bear with it and in few years tym *maybe* it will be purr-fect!

Dayana Nasir said...

wahh untungnya parents nak support pakai braces

ohh ddy said...

@ mrs : nak cantek kena bkorbannnn

ohh ddy said...

@ miss : buat la. :D

ohh ddy said...

@ DayanaN : yeah. thn depan da keje, byar sendiri la. XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana