Tips elak salah berfashion. Jangan jadi hamba fashion!

Monday, June 13, 2011

Assalamualaikum!


Kali ni i nak bagi tips kepada penggemar-penggemar berfesyen ni. Tak kisahlah kalau nak nampak fashionable sangat pun kan, tapi tak payah lah sampai taksub sangat kan. Oke, tak kesah kalau korang tak nak ikot tips i ni. Bhahahaha!


KESALAHAN BERFASHION YANG PERLU DIELAKKAN


@ Bergaya tidak kena tempat
Boleh kalau nak nampak fashionable gyla. Tapi biarlah kena tempatnya. Contohnya kalau nak pergi bersukan, tak payahlah nak pakai high heels. Buang tebiat namanya tu. And kalau pergi mana-mana majlis tu pun kan, tanyalah dulu apa tema majlis tu. Jangan hentam sembarang je. Nanti u jugak malu taw.


Pakai ikut tema lah tawu. :)


@ Pakai untuk menunjuk-nunjuk
Tak payah lah dress up sengaja mawu tunjuk-tunjuk brand pakaian tu. Buanglah tag tu. Bhahaha! Tak payah lah tiba-tiba jadi kepoh cakap "I beli baju ni kat Pavilion tawu." Ceh! Padahal beli kat uptown je. Kalau kantoi tak ke malu.


@ Jangan padan pakaian yang pelik-pelik
I tak kesah kalau u olss nak pakai pelik-pelik pun. Sebab nanti u olss kena label as a freak. Not me. Bhahahaha! Jangan hanya kerana u olss nak nampak fahionable, u olss kena jadi bahan ketawa pulakkan. Less is more. :)


Tiba-tiba tambah aksesori pelik kat kepala tu pulakkan. 


@ Pakai stokin dengan sandal
Tak dinafikan, ada jugak yang suka pakai stokin dengan sandal kan. Bukan sarung kaki ya, tapi stokin. Stokin yang buat pergi sekolah tu. From my opinion, i tak berapa berkenanlah macam tu. Macam weird jugak. Hehehe. (Padahal dulu duduk hostel kena paksa pakai stokin dengan sandal jugak. Bhahaha!)


@ Pilih pakaian ikut saiz badan
Ini jugak paling penting. Kalau badan dah besar tu, buatlah cara badan besar kan. Pilih lah baju ikut saiz badan. Jangan jadi perasan nak pakai saiz kecik pulak. Bila badan besar pakai baju saiz adik-adik, mesti macam sarung nangka punya. Keluar sana sini ketul-ketul muscle lah konon. Malu lah orang lain tengok. hohoho


So, ape lagi. I harap u olss boleh lah manfaatkan tips-tips serba boleh dari i ni ye. Good Luck! :D


Thank you for reading!


xoxo, ddy

9 comments:

Ain Zulaikha said...

har har har, itu fesyen victim tuuuuu..

My Bloggie ! said...

nice tips ! :)

ain revival said...

betol2..kekadang ramai jep y pakai ikut suka..mungkin kata dyeorang ikut keselesaan larh..tapi asenya penting juga untuk tengok pandangan org len..

ENCIK TIKUS said...

lagi satu jangan pakai kasut supra..

ohh ddy said...

@ ain zulaikha : tawu takpe kan. hehhehehe

ohh ddy said...

@ my bloggie : tq. hope membantu. heheheh

ohh ddy said...

@ Ain : itu lah. tp kalau dah berani & snggup trime kritikan takpe lah jugak kan. Hak individu. huhu

ohh ddy said...

@ Si tikus : hamboi. macam u pernah buat je tuh. bhahahha!

CikHaniBhulat said...

yang pilih pakaian ikut saiz bdn tu hani sokong 100%...hurm, kkdg hani yg malu bila jumpagolongan nie..ye la..laki pandang gelak2 je...haiiyooo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana