TBS : Terminal Bersepadu Selatan. Pernah pergi tak??

Friday, June 17, 2011

Assalamualaikum!


Oke. Saja je i nak kerek-kerek dengan u olss. U olss semua pernah pergi TBS tak? Terminal Bersepadu Selatan. Alah, yang turun kat train stesyen Bandar Tasik Selatan tu. Hehehe. (takde lah nak kerek sangat kan. sebab orang lain lagi awal pernah sampai sane kan. hehehe)


TERMINAL BERSEPADU SELATAN : TBS

As u olss semua tahu and tak tawu lah kan. I ni anak kelahiran Johor. So, no wonder lah kan kalau i kena naik bas kat TBS kan. Hehehe. Actually baru-baru ni je i baru naik bas sebab before-before ni i drive je ke smana-mana. So, budak-budak Johor mesti lalu and menapak dekat TBS ni gak lah kan. hehehhe


Super cool. Besar gak kawasan die wooooo.

Apa yang i perasan lah kan, terminal ni tak lah 100% digunakan pun lagi. sebab banyak je lot kedai yang kosong, parking pun still free (baguslah kan parking free). hehehhe. Ada KFC, Kenny Rogers je yang menarek. Yang lain food court biasa je. Kalau letak McD ka, Pizza ka suka lah jugak i. hehehe

Wah. Dah macam airport lah pulak kan. hehehe

Yang i peliknya bila bas kena pusing jauh untuk turunkan penumpang. Yela, bagi bawak jalan-jalan sekali keliling kawasan lah kan. Lepas tu, si polis bantuan yang reramai gyla buat tak selesa lah. Dah lah suka ushar atas bawah. Macam lah semua orang penjahat. Tak payah lah nak kerek sangat. huhu

And i tak suka jugak bila tak boleh hantar penumpang pergi naik bas. Tak boleh lah kan nak buat lambaian terakhir kepada kekasih hati time tu. Sedih woooo. Dah lah polis bantuan yang jaga dekat eskelator tu macam kerek gyla. Cakap baek-baek lah braderrr..

Btw, kira berbangga jugaklah ada terminal bas yang superb macam ni kan. Kalau dibandingkan dengan kat Puduraya tu, kat Pudu tu perubahan nye takde lah ketara sangat. Macam biase je. Cat baru sikit, renovate sikit je tu. Plus tambah pintu kena tekan-tekan. Hahhahah!

Itu jelah sesi puji & kritik i ni. Jangan i kena kritik balik sudah. hahha!


Thank you for reading!

xoxo,ddy

2 comments:

BlueberrY CheesE said...

hehe. ira ni nama je selalu ke sana, tapi x pernah masuk ke TBS. tengok dr luar je. dorg kata cntik ek. one day i will be there! ^^

Haruuta Chan said...

Whoah macam airpot :O

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana