Saya membazir.

Thursday, June 16, 2011

Assalamualaikum!


Short entry.


Wuwuwuwuwu. I sedih sangat. Ingat tak pasal beberapa entry lepas-lepas yang i ada beli produk untuk muka i ni. Yelah kan, waktu tu i rasa macam nak tukar semua nya jadi baru but at last semua tak menjadi. Akibatnya kulit wajah i menjadi semakin hari semakin tak stabil. Sedih. :(


Mula-mula i tukar pencuci muka i daripada Garnier kepada St. Ives : Apricot Face Wash kan. At first muka rasa segar and seronok je. Tapi lepas seminggu, kulit i jadi kering and menggelupas. Tapak tangan pun jadi kering and kasar. So, i rasa tak sesuailah pencuci muka ni dengan i. huhuhu. :(






Lepas tu i ade try cream Organic Aid Vitamin E yang super macam freak gyla stucture nye yang membuatkan muka i berbintik-bintik. After this takkan try lagi produk ni. 


And after this i akan setia jelah pakai produk Garnier ya. Sebab setakat ni Garnier lah yang oke dengan kulit wajah i. I LOVE U GARNIER! cewahhhh. emo plak. hahhaha!


Lepas ni nak try Garnier hijau tu plak. Yang aqua tu. hehehe




Thank you for reading!


xoxo ddy

10 comments:

Haruuta Chan said...

Pakai st.ives one set tak? sebab yg awak pakai tuh untuk blemish&blackhead control :) Kalau pakai everyday time nak mandi maybe kulit jadi camtuh :) so, rasanya untuk this type 2 minggu sekali sbab yg nih bukan mcm scrub/exfoliating ke?

Dayana Nasir said...

maybe that cleanser too strong for ur skin kot. takpe. guna je balik jenama lama kan ;)

chenthagila said...

sy pakai garnier punye mask. suke! tapi facial product yg laen sy gune nano white. hehe.

Positive Girl said...

pakai garnier mmg elok..i skrg pakai pencuci muka garnier yang light punya..nak nampak lagi berkesan, pakai dengan garnier mask then sesekali pakai scrub..mmg nmpk perubahan kat muka.. :)

s.y.a.s.y.a said...

hello ! oh,sampai macam tu sekali .em,garnier kaler hijau tu untuk kulit kering .dulu kulit selalu menggelupas.after pakai ,dah ok .sangat2 suka :)

ohh ddy said...

@ haruta : maybe lah. sebab strukturnye die kasar. dah macam scrub dah. i ingat kan die jenis scrub yg soft boleh buat cleanser evryday je. wuuuuuuuu

ohh ddy said...

@ dayana : tulah . back to garnier. hehehhe

ohh ddy said...

@ Chenta : owh. nanowhite oke ek???

ohh ddy said...

@ positive : garnier mmg utk teenage girl kan. so, i pun nak continue lah pakai garnier ni tros. :)

ohh ddy said...

@ syasya : i pun baru nak try yg warne ijau ni. before ni penah try kuning n biru dah. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana