Review : KL GANGSTER. (i tak minat cerita melayu)

Saturday, June 18, 2011

Assalamualaikum!

I nak cerita pasal haritu i pergi tengok wayang cerita Melayu. Bhahhahah! sejak bila i layan cerita melayu pulak ni kan. Ni semua gara-gara kawan-kawan i yang mawu gyla-gyla tengok cerita KL Gangster ni lah. I pun terpaksalah layankan je. Mula-mula carik tiket kat Times Square - SOLD OUT, tiket kat Pavilion - SOLD OUT and at last pergi kat Bremm Mall je. Kan tak ramai kat situ. hahahaha! :D


REVIEW : KL GANGSTER


Cerita ni sebenarnya not bad lah. Kenapa not bad? Sebab ada Zizan and Ajib. Diorang kelakar and poyolah. Kalau diorang takde, memang super demm bored. Sebab i memang tak suka kalau Syamsul Yusof berlakon filem sendiri yang ala-ala gangster-gangster otai ni, nampak FAKE gyla. Syamsul Yusof tu muka skema, tapi berhati besar mawu jadi gangster. Tak serammm. Tak berkesan. Bhahhaha! 


And lagi satu, hurmmmmm. Tak boleh ke kalau adek si Malek (Aaron Aziz) tu ditukar and pilih lah pelakon perempuan yang lagi kurus, pandai berlakon jadi bad girl, and cantek sikit. Ini gemok lah. Haduyai. tak selera makkkk nak tengok tawu. Muka pun ade bekas je-je-je.


Barisan pelakon yang oke lah jugak. Tapi kalau tolak si Syamsul Yusof tu mesti lagi superb. :D

Sori. I bukan peminat Syamsul Yusof oke. Dia sesuai berlakon cerita Sembilu je boleh lah. Bhahahah!

Ini pelakon gemok, fake and tak berkesan tu. I tak suka lah.

So, itu sahaja sesi kutok mengutok kali ni. Entah-entah lepas ni i pulak yang kena kutok. Hahahaha!

p/s : I bagi 3 bintang je lah cerita ni.

Thank you for reading!
xoxo, ddy

4 comments:

Khairul Badri said...

ceh, nk kata org gemok... ko tu kurus sgt ke...wakakak :p

Dayana Nasir said...

ye. i pun kurang berminat dengan syamsul yusof yang suka berlakon cerita sendiri ni. nak jadi gangster memang fake gilelah!

ohh ddy said...

@ bad : eh bad. ko idop lagi dalam dunia blogging eh? bhahahhaha! sebok la!

ohh ddy said...

@ dayana N : tawu takpe. fake gyla kan. muka skema tapi ade ati mawu jd gangster. bahhahahah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana