Pantiliner, Pantyliner? Untuk kebersihan wanita.

Thursday, June 9, 2011

Assalamualaikum!


A pantiliner (also pantliner, panty liner or panty shield) is an absorbent piece of material used for feminine hygiene. It is worn in the gusset of a woman's panties. Some uses include: absorbency for daily vaginal discharge, light menstrual flow, tampon backup, spotting, post-intercourse discharge and urinary incontinence.


Kat atas tu sedikit sebanyak info pasal pantyliner kat Wikipedia. Khas untuk wahai gades-gades lah ye. kalau si jejaka nak ambek tawu lagi baguslah. hehehe.


Kalau baru nak try and takut membazir lah sangat bila beli kan, u olss beli lah yang boleh dapat free punya. Jimat-jimat kan. Yela, baru first time nak try lah kan. hehehe




Jom kita share pasal pantyliner. I nak cakap pasal personal review lah kan. Sebelum-sebelum ni i macam tak ambek kisah sangat lah pasal pantiliner bagai ni. Ape kejadahnye benda ni kan. Tapi lepas Scha Al-Yahya jadi duta Carefee i pun macam baru tersedar, ape benda ni. Bhahahaha!


I ni bukan jenis yang suka leceh-leceh ni. Setakat nak promote pad herba kat i baik tak payah ye, sebab i tak minat. Lagi-lagi bau herba yang kuat tu buat i tak selesa. Yeekkkssss. 


1 day i belilah pantiliner sendiri kat Watson (ade member kad lah kata kan). Lepas tu belilah sendiri and try. Yay! Sangat selesa. Lagi-lagi i ni jenis suka berjalan-jalan lama-lama tanpa pulang-pulang ke rumah. Bhahaha! So, sangat-sangat comfortable di situ. So, bila rasa macam tak selesa sangat kat luar kan, i just change my pantiliner. Alaaa. Pantiliner kecik je pun, letak dalam handbag tak berat langsung. Takkan nak bawak panties pulak ke hulu hilir kan. Bhahaha!


Kalau boleh kalau nak beli pantiliner tu, belilah yang thin or extra thin. Baru rasa macam tak pakai ape-ape. Hey, bukan tak pakai ape-ape tu maksudnya tak pakai panties oke, maksudnya macam tak terasa lah pakai pantiliner pun. Bhahahha!


That's my own opinion. Setiap sesuatu tu ada kebaikkan and keburukannya ya. So, u just ask yourself lah kan. Mana yang betul, mana yang salah decide lah sendiri. Adiosss!


Thank you for reading!


xoxo, ddy

4 comments:

♥ LULU ♥ said...

lulu jarang pakai pntyliner..hehe...tp mcm nk pakai jugak la!

ohh ddy said...

@ Lulu : try lah! :)

zaty said...

a'ah betol klu nak kluar rumah pkai p.liner mmg slesa . nanti nak solat pun rase slesa.
beli je yg ultra thin , murah n slesa. hihi

ohh ddy said...

@ Zaty : tawu takpe kan. hehehhe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana