Cita-cita i dari kecik sampai lah ke besar.

Monday, June 13, 2011

Assalamualaikum!


Biasalah kan. Dalam hidup ni dari kecik sampai ke besar ada je cita-cita kan. Kalau takde cita-cita takde lah matlamat, tak de lah angan-angan jugak kan. Syokkkk betul duduk baring berdiri sambil berangan untuk masa depan kan. Tapi, at last tercapai ke tak matlamat kita tu?? Ape lagi, jumm tengokk cita-cita and angan-angan i tuh. hehehe


Mula-mula dari awal lagi sejak sekolah rendah sampai ke sekolah menengah cita-cita i nak jadi seorang Ahli Saintis. Bila parents i tanya, saudara mara i tanya semua i jawab i nak jadi seorang saintis. Entah ape ke benda saintis time tu pun i tak tawu pun. Yang i tawu kaji-kaji pasal kehidupan ni. Cool kan i ni. Dari kecik dah bercita-cita besar tak padan dengan saiz badan. :D


Kalau i saintis, mesti nerd macam ni kan. Bhahhahah!

Then, i pernah jugak rasa nak jadi seorang detektif. Mana taknye, zaman-zaman masa i tu adelah novel-novel fiksyen and bukan fiksyen pasal detektif-detektif, kumpulan remaja menyiasat lah, penyiasatan and ect. Plus i ni peminat setia cerita X-Files, CSI, Detective Conan and sewaktu dengannya. Cool kan i ni. I memang suka benda-benda mencabar. hehehe. :)

I still teringin nak jadi detektif lagi. :)

And now kalau nak tawu, profesion yang bakal i tempuhi next year adalah merangkumi kedua-dua profesion yang dekat atas i yang cita-cita kan tu. (i rasalah. hehehe) Now, i gonna be Inspektor Kesihatan. U olss tawu tak? Kalau tak tawu pergi lah meng'google'. Kalau tak tawu lagi barulah tanya i yerr. hehehe. 

Time ni dekat pelabuhan Penang. Kat area kontena-kontena. Cool kan kerja i. Yang i pakai tu uniform i lah. hehehe

Yang ni semua budak kelas i. Yang girls je ya. Yang lelaki tu senior-senior yang dah grad and dah kerja dah pun. Time ni time praktikal. Atas kapal kontena ni. Cool kan. :D


Batch i 100++ orang, dan kami jelah perempuannya. Cuba tengok nisbah berapa lah kan. 1 perempuan 3 lelaki lah beb. hehhe. Sebab ini kerja lelaki jugak lah. Tapi perempuan pun boleh kan. Girls power! So, i rasa lepas-lepas ni i nak futher study lagi lah. I teringin nak jadi lecturer pulak. hehehe. 

Wish me luck!

Thank you for reading!

xoxo, ddy





3 comments:

CikHaniBhulat said...

hani pin suka baca buku2 penyiasatan dolu2...best je kan..skrg dah xbaca dah,lyn cintan cintun alaf 21 je..hehe

ohh ddy said...

@ hani : i tak suka baca novel cinta. mesti rasa nak tertidooo je. hehhe

CikHaniBhulat said...

okey la tu..len kali kalo xley tdo baca novel cinta..konfem tdo terus..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana