Cara untuk kurus tanpa perlu ubat-ubatan.

Wednesday, June 15, 2011

Assalamualaikum!


I ni walaupun dah kurus dah kan, tapi i rasa macam mawu kurus lagi. Mana tak nye, sebab si boifren i selalu cakap i ni gemok. Hey, u jahat taw sayang. Wuwuwuwuwu. Sebab rata-rata i tengok semua orang mawu kuruskan. Agak-agak dah jadi anaroksia baru lah dah tersedar mawu gemuk kan. Bhahaha!


Ini kategori kurus ke tak?

TIPS UNTUK KURUS

Mungkin tips-tips ni macam biasa and selalu dengar je kan, tapi i harap sedikit sebanyak boleh membantu and bagi semangatlah kepada u olss untuk teruskan hajat untuk kurus. hehehe

@ Minum air sebelum makan
Kalau boleh sebelum makan benda-benda yang berat tu, u olss minum lah air banyak-banyak. Mesti lepas tu terasa kenyang minum air je. Then, u olss akan makan sedikit je. hehehe. Jangan lupa, banyakkan minum air ya. :)

@ Biar makan kerap tetapi dengan yang kuantiti sedikit, daripada makan cuma sekali dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.

@ Kalau terasa macam nak makan snek or makanan ringan, u olss pergilah gosok gigi ataupun chew gula-gula getah or gula-gula mint. Sebab, rasa mint atau berangin ni boleh membantutkan selera anda.

@ Banyakkan memakan buah-buahan dan sayur-sayuran. Kerana buah-buahan dan sayur-sayuran mengandungi vitamin, mineral, serat dan kandungan lemak yang rendah untuk keperluan badan.

@ Bersenamlah
Alaaaaa. Buat benda-benda mudah je. Contohnya macam, gunakanlah tangga berbanding lif. Tak pun pergi kayuh basikal / berenang. Ataupun berjalan-jalan di shopping complex setiap hari. :D

I nak kurus macam Liyana Jasmay!


Itu sahaja buat masa ni yang i nak share kan. Try lah u olss amalkan ye. Mane lah tawu berkesan kan. Hehehehe.



Thank you for reading!
xoxo, ddy

3 comments:

Eyda Dania said...

xde tips tuk gemuk ke ddy....eyda nk gmuk....hehe

nadia ar-rumaisha said...

bagus tipsnya..plg suka banyakkan buah-buahan and sayuran....

Haruuta Chan said...

O.O bukan dah super kurus ke? takkan nak kurus lagi O.O??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana