Bagaimana mahu sentiasa kelihatan menawan macam i?

Saturday, June 11, 2011

Assalamualaikum!


Ahaaaaa. Macam mana nak kelihatan sentiasa menawan macam i? Mudah je. I ada beberapa tips yang nak dikongsi kan. Hehehe. Dah macam gaya pakar motivasi lah pulak kan. (Sebenarnya cita-cita mawu jadi wakil rakyat, tapi tak kesampaian pun. hehehehe)


@ Jangan keterlaluan
Kalau pakai makeup tu biarlah bersesuaian dengan warna kulit. Jangan sebab nak nampak kulit putih melepak, u olss sanggup tepek tepung kat muka. Bhahahaha! :D Bila dress up pulak, jangan terover dose pulak. Nanti kalah lah si Lady Gaga tu. Boooooo.


@ Eyeliner and gincu yang sesuai
Kalau i, i wajib pakai eyeliner. Sebab mata adalah aset penting. Tak lupa jugak dengan gincu or lipstik kan. (ayat nak skema je.) So, i nak suggestkan u olss pakai la liquid eyeliner from In2iT and Flamingo Lipstik from In2iT jugak! Cantek :D


@ Sesuaikan pemakaian and solekan dengan majlis
Kalau nak pergi dinner tu boleh lah accept kan pakai over-over and makeup over-over. Tapi kalau setakat nak pergi berjogging, takkan lah kena pakai fake eyelashes pulakkan. Lu pikir lah sendiri. Samekom!


@ Be confident
Yakinlah pada diri sendiri apabila mengenakan sesuatu pakaian or makeup tu. Kalau i, bila i rasa i cantek mesti i rasa begitu confident... hehehe. Dengar persepsi dan pendapat orang lain. Terima atau tak terima terpulanglah kepada diri sendiri kan.


@ Senyum!
Senyum, tak perlu kata apa-apa. :D


Tengok muka yang tak berapa nak menarik ni tapi confident tu pentingkan. 

Cuma senyum dan tak perlu kata apa-apa. :D

Thank you for reading!
xoxo, ddy

2 comments:

Miss Y and Her World said...

aah. yang penting jangan melebih-lebih, dan lebih penting lagi, haruslah connfident dengan diri sendiri. itu adalah 'pakaian' yang terbaik. ;)

Dah Lanjut Usianya, Kenapa Tak Kahwin Lagi?

ohh ddy said...

@ miss Y : yup! when shes confident, she's look beautful. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana