Treat Your Girl Right, Or Other Guy Will...

Thursday, May 26, 2011

Assalamualaikum!


Treat You Girl Right, or Other Guy Will Do


I just love this quote. Really into the heart. Actually macam tiba-tiba aje idea ni datang menerpa. tanpa dipaksa tanpa dinoda. Hamaigaddd. Sila hentikan i daripada terus mengarot ya. hehehe.


Actually, i sangat tertarik dengan entry Dr. Cinta punya blog (one of my fav blog lah. MUST READ!) hehehe. Entry dia malam tadi yang bertajuk Single? Well Allah Is Looking At You Right Now And Saying; I am saving this person for someone special. Nukilan Dr. Cinta ni memang tak pernah mengecewakan i. Yelah, dengan drawing-drawing die yang super cool tu. heeeeeee.


Back to the topic. Jom cerita pasal cinta. Ini cerita pasal cinta terlarang. Cerita cinta pasal cinta suami orang. Haaaaaa. Jom kita sama-sama kupas cerita ni kan. hehehe. Yelah. Jodoh pertemuan segalanya di tangan Tuhan. Kita sebagai insan biasa ni hanya mampu merancang, hanya Tuhan sahaja yang tentukan segalanya.






8 Sebab Tidak Digalakkan Memilih Untuk Bercinta Dengan Suami Orang.

Suami orang? Hamaigaddd. (is it too sexy for u girls??)

  1. Si dia tidak akan berani membuat sebarang komitmen dengan kamu.
  2. Hubungan secara sulit dan tersembunyi. (bagai dalam iklan Ridsect kat tv tu. hehehe)
  3. Lelaki itu yang untung, wanita yang rugi
  4. Pemusnah rumah tangga orang lain
  5. Masa kamu akan terbuang begitu sahaja
  6. Adakah dia yang kamu cinta dan kamu sayangi?
  7. Kamu menipu diri sendiri
  8. Dia akan hilang hormat kepada kamu kerana kamu mudah terpedaya dengan kata-katanya.
Scandal di belakang langsir tabir isteri.



So, kat sini i nak perjelaskan lah lagi ya. Sebelum bercinta, sebelum membuat keputusan untuk bercinta atau sebelum buat keputusan untuk menyayangi seseorang, korang kenalah kaji selidik siapakah sebenarnya pasangan korang tu. Status sebenar dia. Jangan di kemudian hari, hati mu akan terluka. 


Kepada si lelaki pulak, setialah pada pasangan sendiri. Jangan menggatal merenyam miang carik perempuan lain pulak if pasangan kamu sekarang dah cukup baik dah. huuuu. Sendiri mawu ingatlah brooo.


Itu sahaja buat masa ni i menggoreng kerepek merepek-repek ni ye. hehehe. See u olss in other entry. adios!


Xoxo, ddy.

6 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

Treat You Girl Right, or Other Guy Will Do~

i love that quote too ^^_

weel, kalau boleh tak nak laki orang. risiko tinggi. ehek :D

cik gold said...

like entry ni :)

nina bobok said...

sebab napa jangan bercinta ngan laki org..

cooo0000mmmmeeee onnnn
laki org tuhhh
ko gatak sangat ke apa laki org pun nak rembat.

senanye simple je, kalau laki tu time ngan isteri dia boleh curang. 1000000000% tanpa pikir 50000000kali dia pasti akan curang ngan korang.

Mizz Dayana said...

@puteri iqa -- yup. jaohkan la diri dr bcinta dgn suami org kan. cian wife die. tp klu da jdoh??

Mizz Dayana said...

@cik gold -- tq cik gold. :)

Mizz Dayana said...

@nina bobo --- so jgn take risk bcinta dgn laki org lah kan. heeeee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana