Tips menonton bola sepak dengan betul.

Monday, May 30, 2011

Assalamualaikum!


Memandangkan semua orang baru je layan demam-demam bolalah kan. Sampai demam-demam tekedu tak terkata lah kan sebab team bola diorang kalah. So, ape ade hal. It's just a game tapi lainlah kalau korang bet sampai berjuta-juta memang kesah sangat lah kan. Padan muka. Sape suruh bet. judi. haram.


Main bola ni sudah lah. hahaha!

TIPS MENONTON BOLA SEPAK KALAU-KALAU TEAM KORANG KALAH

1. Jangan bagitawu sesiapa pun korang sokong team mana dalam match tu. 
duduk relax je. Jangan cakap dekat sesape yang korang ni sokong yang mana tawu. Sebab nanti yang menang tu lah korong sokong ya. bhahaha!

2. Pergi tengok match bola sepak dekat mamak jangan pakai jersy mana-mana satu pasukan pun.
Korang kena lah pakai baju biase-biase je tawu. Kalau pakai baju team yang kalah, nanti malu lah kan. kena booooo. Booooo.  Booooo.

3. Jangan letak status maki-maki dekat facebook pasal kekalahan team bola sepak korang tuh.
Kenapa? Sebab tak payah lah sangat nak tunjuk emosi tuh. Nanti ramai-ramai like lepastu korang pun hangin, makin maki-maki adelah. Bhahahaha!

4. Bila esok pergi ofis, orang tanya pasal match malam tadi. Korang cakaplah korang tertidur, tak tengok pun.
Haaaaa. Ini pun bernas jugak. Korang buat-buat blur je tawu. Biarkan jelah penyokong team yang menang tuh seronok sakan. Nanti bila team u olss menang, u olss balas lah balik kan. Bhahahahaha

Lepas tu apa lagi kan, tengok lah pasukan Harimau main pulak yerrr. Sure 1Malaysia sama-sama sokong. hehehehe

I harap dengan idea perah otak i ni bernas lah untuk memberi tips kepada u olss semua yang berada dalam kekecewaan kan. GO DEVILS! Bhahahaha!

p/s : i tak suka pun tengok football. I suka tengok orang yang suka tengok football. Siapa lagi lah kan kalau bukan boifren i. hahhaha!

Thank you for reading!

xoxo, ddy

4 comments:

tengku89 said...

ko sokong mna???

ohh ddy said...

@ paan : tak sokong mane2 pun. bhahhaha!

Almari Si Pari-Pari said...

saya rasa ramai org dah tau saya suka chelsea :p

ohh ddy said...

@ almari : so, buat2 tak tengok jela. hehehhe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana