Result Exam I dah Keluar Dah. I Dah Nak Berlepas Ke Australia Dah.

Saturday, May 28, 2011

Assalamualaikum!


Haaaaaaa. Mengarot ape mawu terbang ke Australia kan, lagi satu semester lagi tak habes lagi la. Cannot say good bye kat Malaysia lagi lah. hehehe


Exam week adalah week yang paling menyeramkan dalam hidup i. i dah totally berubah. Daripada seorang yang happy-go-lucky kepada seorang yang nerd nerdy rawrrrr. Seram kan. hehehe. i pun turut seram kepada diri sendiri sebab dah berubah menjadi salah seorang keluarga The Cullen! Bhahahaha


I'm nerd!

Bukan setakat jadi vampire, tapi dah jadi serupa zombi zomba berjumba pulak. Jangan harap i nak cakap dengan semua orang lah sebab semakin banyak cakap, semakin banyak jugaklah ilmu yang i belajar-susah-mati tu keluar melayang-layang diangkasa luar raya sana. bhahahaha

Baca semua ni taw. bhahahaha!

Nak tawu cara i study sampai boleh maintain 3.5 above every semester?
Mudah sahaja. Mula-mula pastikan cukup tidur, cukup makan, cukup tenaga untuk belajar. (i ni pulak selalu terlebih tidur je. hehehehe) Lepas tu i ni cenderung membaca and menulis semua benda dalam note tu. ala. pakai tulis je macam duduk kat lecturer hall tu. (tulis-tulis-tulis, ingat nye tak gak. hahaha!) if ade spot question pulak, study yang tu jela. (kalau spot question tak masok, memang naya lah i. hahaha!) Bila sampai satu tahan ke stressan tu and i jadi malas gyla nak study kan. i pun ape lagi, letak buku atas kepala hope otak boleh absorb directly. hahahaha gyla!


I ni dah kena cop kuat tidur and pemalas dah sekarang. Bhahahaha!


Sebenarnya kalau nak tawu lah kan. yang sebenar-benarnya i ni seorang yang pemalas. pemalas nak study dowhh. Tapi syukur Alhamdulillah, dengan berkat kerja keras i ni jugaklah i dapat maintain pointer exam i. Selain tu i ada sumber inspirasi i jugak. I study dengan boifren i. hehehe. study dekat mcD, study dekat kedai makan. memang study week tu kami dua orang jadi budak nerd lah. cakap pun ala-ala educated gyla weyhh. hahahah!


Kami lah dua orang budak nerd alaf ini. hehehe

BTW, congratulation to all my coursemate for your bombastic spestic result. Glad for it we pass it. Work hard. We just got another semester to finish up. Then, hip hip hoooorrrrayyy. Work work work work! You can do it! 

p/s : will be miss all the moment in collage while study when start working. Tskkk. Tskkk. (T.T)

Thank you for reading!

xoxo, ddy

5 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

hehe. bagus lah kalau pemalas dan kuat tidur pon still lagi dpt kekalkan pointer.

nk jgk mcm tu. tp sy lg mls nk stdy. hahaha ^^_

ohh ddy said...

@puteri iqa : Alhamdulillah lah kan. :)

Rtp Farra Arisha said...

arisha suka settle keje2 dulu baru boleh rest and baru rasa tenang diri. muehehe. lain org, lain cara kannn!

ohh ddy said...

@ Arisha : study ikut kemampuan individu. :)

ecahqielah said...

congratz oh ddy!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana