Resipi Rahsia Keluarga Arishan.

Monday, May 30, 2011

Assalamualaikum!


Hari ni i nak share dengan u olls resipi dan cara-cara untuk menyediakan Ayam Masak Kari atau nama glamournya Chicken Curry House. Hehehe.




Bahan-bahan nya :

  • Ayam yang telah dibersihkan. (ikut suka nak belah berapa)
  • Serbuk kari
  • Bawang merah
  • Bawang putih
  • Garam secukup rasa
  • Daun kari
  • Minyak
  • Sedikit air
  • Santan pun boleh

Cara menyediakannya :
  1. Masukkan segala macam bahan tu ke dalam mulut dan telan ke dalam perut.
  2. Lepas tu goncang-goncang kan badan agar bahan-bahan tadi sebati dalam perut.
  3. Maka, jadilah Ayam Masak Kari. hahahaha!

Oke, you alls jangan lah marah i. i dapat idea nak masak macam ni time tengok cerita cartoon tadi. hehehe. Macam kelakar je kan. so, i share dengan korang lah. hehehhehe

You alls rasa hati bagai ditusuk sembilu ke selepas i bagi resipi ni? hehehehe


Thank you for reading!
nanti i carik resipi laen pulak ye. hehehe

xoxo, ddy.

10 comments:

Haruuta Chan said...

La, ingat betul2 :O

mardhiah ismail (: said...

hehe i baru nak try tau tak !

Eff Allan said...

hihi. comel la entri ni haha :)

sugar2 kapas strawberry said...

nk lempang boleh?hahahha.gurau je

ohh ddy said...

@ haruta chan : Nak buat betol2 pun boleh. hehhehhe

ohh ddy said...

@ mardhiah : cubalah. nanti i cerita kat i pulak. hehehhe

ohh ddy said...

@ eff : comel eh. nanti nak buat resipi lagi la. hehhehe

ohh ddy said...

@ sugar : hahahhah! jgn marah2. hehehhe

Yutaka Mushimura said...

woohaa..namapk sodap ja kari tuh....

saper nak tolong buatkan...sila angkat tangan macam sayerrrr...:)

ahcoooiii

tips terbaru

Ketahuilah Apa Punca Anak Derhaka

Petua Untuk Mengandung - Petua Untuk Masa Kini Dan Masa Depan

Penyakit Jantung Bolehkah Dicegah???

Tips 10 Petanda Dia Jodoh Kita

Bila Bercinta Dan Disalah Ertikan

Apekah Pasangan Itu Gula - Gula???

Tip Memupuk Minda Kelas Pertama

ohh ddy said...

@ yutaka : amboi. marah nampak. jgn marah i. bhahhahah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana