Reveal the truth : Makanan atau minuman yang aku tak berapa nak minat.

Saturday, April 23, 2011

Assalamualaikum!


Untuk segemen reveal the truth kali ni, aku nak cerita dan bercerita lah pasal makanan atau minuman yang aku tak berapa nak minat sangat lah kan. ini kisah benar ya. bukan rekaan atau ciptaan semata-mata. tiada yang benar melainkan yang benar-benar belaka. hehehe


1. Teh Susu.


Bluweekkk. bluwekkk. and seriously aku tak minum air teh susu. tak kisahlah teh panas or teh ais. kalau teh o panas tuh boleh accept lagi lah tekak aku ni. Kalau korang semua goda aku cakap teh tu sedap lah, teh tarik mamak tu kaww lah. aku memang takkan tergoda langsung. because i really can't accept it even setitik. uwekkkk.


erkkkk. teh lah.




Kisahnya bermula begini, aku start tak minum teh memang dari dolu-dolu lagi. so, fakta ni semakin kukuh bila aku pernah dihulur dengan air teh tanpa pengetahuan aku. dan akibatnya adalah saket perut yang memulas selepas aku minum tuh. pergghhhh! taubat sampai sekarang tak minum air teh susu dah. huuu




2. Laici.


Hamaigaddd! lagi satu yang aku tak minat adalah buah laici. lagi-lagi laici dalam tin tu yang diletakkan ke dalam ABC or whatsoever tu lah. dan aku memang tak minat lah laici ni. nak taw tak ape sebabnye? sebab laici ni manis bangat. aku ni dah lah memang kurang makan benda-benda manis


Less sugar and No Laicy! hahaha!

semua ni start time kempen-kempen kurangkan M tu lah. memang berkesan lah untuk aku kan. kurang kan manis. hahaha!






3. Taugeh.


Aku start tak suka taugeh ni dah lama dah. dari dolu-dolu lagi time zaman-zaman sekolah lagi. even sebelum naik isu semai taugeh guna air kencing tuh. so, sampai sekarang aku memang tak suka lah taugeh ni. so, tak sia-sia lah aku tak suka taugeh kan. sebab kalau tak macam makan minum air kencing lah kan. uwekkkssss.


Taugeh hancing. yekkssss!

Kalau korang ni kipas susah-susah-mati taugeh, korang carik lah pembekal dari golongan Melayu ya. diorang semai tak guna air kencing. kalau kat pasar tu, pilih lah taugeh yang layu-layu sikit. kalau yang segar-segar tuh memang banyaklah kandungan air kencing tuh. wekkkk! Semakin segar taugeh tu, semakin banyaklah kandungan air kencing dalam taugeh tuh. hahahaha!


Itu saja buat saat ini ya. lain kali kita reveal the truth-truth lagi lah yerkkk.
~peace~

Thank you for reading!

xoxo, ddy.




2 comments:

leyzajamil said...

ketiga2nya saya bedal je..
cuma skrg ni kena lebih berhati2 pilih makanan, t'utama yang terkandung bahan2 mencurigakan..

Jom BACA ni
yok bersenam yok!!
watch out your mouth!

khairunnisa ♥ said...

tak leh accept coffe and susu >.<

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii suka laici ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana