Penang Part 1 : Kisah Seram Tatkala Maghrib Mengundang.

Thursday, March 3, 2011

Assalamualaikum!


Memang sesuai sangat lah kan hari ni hari Khamis yang bermalam kan Jumaat. bukat setakat suami isteri je suka malam ni, tapi hantu-hantu jin belantara juga sukakannya. haaaaaaaaaa. Seram menyeram ke tak ni? hehe. (cepat-cepat. buatlah muka yang menunjukkan korang dalam keadaan seram. hahaha)


Ini bukan cerita Hantu Kak Limah taw. cuba kau ceciter, ceciter. heeeeeee

cuba teka. ceciter.


Sebenarnya kami dalam perjalanan dari Kota Metropolitan Perlis menuju ke Pulau Pinang wekkk, dan kami telah tersadai di pinggiran highway sebelum exit Sungai Petani. masih jauh sebenarnya perjalanan ni. dah lah waktu Maghrib, seram sejuk jugaklah. dah lah banyak lori-lori, motor-motor, kereta-kereta dan kenderaan lain yang bertempiaran melalui jalan situ. hatoiiiiiii. seram.


yang aku snap pic ni pun curi-curik saje. mane taknye, dorang dah bising cakap Mghrib-Maghrib tak elok snap picture. hololololololo. aku snap pic ni pun untuk dokumentasi lol. hehehe.


Ini merupakan pengalaman pertama aku tersadai di highway. dah lah waktu maghrib. tak selasa lol. pastu naek van pulak tu. tak glamour betol. kalau naik Suzuki Swift ka, Mini Cooper ka tak pe lah jugak. hehehe.


so, berdoalah kepada Tuhan agar kita semua dijauhkan daripada sebarang kecelakaan dan malapetaka. semoga segala dugaan dan cabaran ini dapatlah kita lalui dengan jayanya dan kuat! yeah! saya perlu kuat!


that's all.

kita tunggu cerita Penang untuk next part punya lah ye. hehehe


Thank you for reading!

xoxo, ddy.

1 comments:

HaFizaH aYu said...

ayu pon penah amik pic time maghrib...tgk2 de dua makhluk kaler hijau lam pic,trus delete seram sjuk dibuatnya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana