Malang tidak berbau.

Wednesday, March 23, 2011

Assalamualaikum!




Hai. Ape khabar semua? aku harap korang semua sihat walafiat sahaja ya. Bersyukurlah atas segala nikmat dan limpahan rahmat Tuhan kepada kita semua. Yang di dunia ini hanyalah sementara. Sesungguhnya dunia ini hanya pinjaman sementara sahaja. * insaf.




Niat aku bukanlah untu berdakwah, bertazkirah atau untuk menjadi usatazah. tapi aku hadir di sini sekadar ingin memberi peringatan kepada diri aku sendiri, korang semua dan seluruh manusia sekalian. Sesungguhnya malang itu sangat tidak berbau dan tidak boleh dihidu.




ini sebenarnye rentetan daripada kisah yang aku ade war-war kan di twitter aku. sebenarnya ini adalah kejadian kemalangan ngeri lah jugak yang melibatkan tiga orang rakan kelas aku sewaktu mereka dalam perjalanan pulang ke kampung halaman masing-masing pada cuti semester haritu. Syukur Alhamdulillah umur mereka masih panjang. 




Ade beberapa picture yang aku ingin lampirkan kat sini ye. picture-picture neh aku dah ambek daripada facebook collagemate aku jugak. niat aku kat sini bukanlah berniat buruk, niat aku sekadar mawu bagi pengajaran ya. aku berharap korang-korang semua drive lah bebaek ye bila kat atas jalan raya tu ye. 




Inilah pemandu pada kejadian itu. kritikal.

ini pulak kenderaan yang diorang gunakan. remuk terok.


sebenarnya ade lagi beberapa keping gambar lagi, tapi aku rasa macam tak sampai hati pulak nak upload kan. huuuu. yang penting kereta tu remuk lah. ngeri aku tengok dowww..


yang penting sekarang kita yang sihat walafiat neh kena lah menjaga diri dan peribadi sendiri. sebab malang itu tak berbau. siap sedialah dari segi mental, fizikal & rohani ya untuk menghadapi segala dugaanNya ini.


Berhati-hatilah di jalan raya. 


Biar lambat, asalkan selamat. Patuhilah had laju yang disediakan ya.


Thank you for reading!

xoxo, ddy.

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana