Kerja sambil kahwen. Macam mana tu?

Friday, March 25, 2011

Assalamualaikum!




oke. saje je nak cerita kisah kasih yang dilalui sepanjang perjalanan kami berpraktikal di Perlis ni. Dalam sibuk-sibuk kami menjalani aktiviti harian tapi kami masih sempat untuk bertemu dengan rakyat. ceeeeewwwaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh!




Sebenarnya kami telah pergi menghadiri kenduri kahwen salah seorang anggota dekat Unit Vektor Kangar Perlis neh. So ape lagi, bila ade makan-makan free kami laju jelah mawu pergi. hahaha! Makan free lah kata kan. hahahha!




Kami yang excited bergambar melebihi pengantin pulak dah. hahaha!




kat kenduri kawen tu kami datang mawu makan lah kan. tapi sebenarnye sebelum tu kami dah have lunch dah kat luar, so dah kenyang dah sebenarnya time tu. so, bedal makan ABC kot namanya. aku pun tak pasti. hahahah! makan tu jelah, sebab kat sana super duper panas gyla! tak tahan kulit aku neh. * Perlis panas tahap cipan.




Adelah beberapa perkara yang aku nak komen and habaq kat korang ye. 






Ini merupakan perbandingan yang dapat aku buat antara kenduri kahwen di negeri kelahiran aku, Johor dengan negeri perlis neh.
  • Makan lelaki and perempuan asing-asing.
  • Pengantin tak bersanding.
  • Takde pelamin pun.
  • Kugiran and abang DJ pun takde.

Disebabkan tetamu time tu boleh tahan ramai lah jugak lah kan, so consider sebagai meriah jugak lah kan. btw, i love the combination color of the bridal. sweey, nice and gorgeous. grey and pink. Love it! :)


P/s: Nak kahwen tu sebenarnya mudah je kalau ikut Islam. Cuma adat kita nie je yang banyak, tu yang bile kahwen pikir banyak kali sebab duit simpanan tak cukup-cukup. pheawww.


Itu saja buat saat ini. 

Thank you for reading!

xoxo, ddy.

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana