Jangan banjir please...

Wednesday, March 30, 2011

Assalamualaikum!




Terkini. Terkini.


Sebenarnya sudah masuk hari ke-dua negeri Perlis di turuni hujan tanpa henti. Malam kelmarin pulak ribut melanda negeri Perlis. ribut yang jadi sampai bumbung rumah dekat taman depan taman aku tertanggal. semalam balik kerja kami nampak lah kren tengah nak betul kan bumbung tu.


Negeri Perlis juga telah mencatatkan sejarah banjir nya pada tahun lepas, 2010. Time tu aku takde lagi kat negeri ni sebab baru start tahun ni (2011) aku datang praktikal kat sini. So, kat sini aku nak lah share beberapa research yang aku dah meng'google' ni. huuuu




Kangar Banjir 2010


Kangar, Perlis.


Nooraini Jewellery di Kangar, Perlis.

Dan biasenye air naik bila air di empangan di lepaskan. yelah kan, kalau air empangan tak dilepaskan slow-slow kalau sekali empangan pecah mesti dah macam tsunami besar melanda pulak kan. Nauzubillah. Tuhan, selamatkan kami.

Empangan Timah Tasoh di Perlis.

Empangan ni lah.


So, sekarang hanya boleh berdoa lah semoga tak banjir. nak kena get ready ni untuk menghadapi segala bagai kemungkinan. haduhhh. yang paling aku risau pasal kereta aku lah..... jangan tak sempat bawak lari sudah lah. Tuhan. Lindungi kami. 


Update : tengoklah link ni.


Thank you for reading!

xoxo, ddy.


2 comments:

ejulz said...

laa.. teruknya banjir ni.. dpt cuti peristiwa la ni.. heHe

Mizz Dayana said...

banjir banjir jugak. kerja tetap kerja. haduiii.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana