Jika esok hari terakhir buat kita. bersediakah kita?

Monday, January 3, 2011

Salam!

Pernah kah kau berfikir, masih panjangkah umur mu itu? sudah kah kau bersedia untuk menghadapi saat kematian mu sendiri. kalau semua orang tahu tarikh, hari dan waktu kematian die, pasti takkan ada manusia pun akan leka di atas bumi ini. tapi, melayu mudah lupa. bukan sahaja melayu mudah lupa, tapi sebenarnya manusia mudah lupa.

bukan orang lain, tapi diri sendiri juga selalu terleka. semoga Tuhan tetapkan hati, tetapkan pendirian, tetapkan iman ku pada agama-MU wahai Tuhan ku. aku harap semoga pada permulaan tahun baru ni dapatlah kau mempersiapkan diri, mengabdikan diri, melebihkan masa buat ku beribadat. InsyaAllah.

aku harap dapat habeskan baca buku ni. 
(padahal dari tahun lepas dah beli. tapi tak habes-habes lagi baca. tu lah, baca sangat buat benda laen. huhu)

buku ni pun dah beli dari tahun lepas. 
so, harap dapat lah selalu rujuk buku ni selalu agar makin bertambahlah ilmu di dada. InsyaAllah.


dekatkanlah diri kita kepada Tuhan kita. kerana kita tidak tahu bilakah saat kematian kita. kerana kalau sudah terlambat, tiada peluang kedua. mati itu pasti. jadi, marilah kita persiapkan diri menghadapi semua ini. 

Thank you for reading.

xoxo, ddy.


6 comments:

yellowie roses said...

awat jauh sgt p praktikal?
saya org kodiang..p la jalan2 kodiang hari sabtu...ada 'nat' aka pasar pagi...syokkkkk
hehehe
peace!

CT said...

salam...dik akk nk tanya ...camna buat snow turun tu kt blog adik ....jelez ni...cantiklah

-telordibasuh- said...

aminn...dah ade kesedaran laa si dayana ni..
so cepat2 la mintak maaf kat aku hahahaa

Amy Syaquena said...

salam kenal dan selamat tahun baru..amy singgah sini sambil follow, jemput ke sinar raudah ye..

aNnE said...

insaf2..huhu

tak sedia~

T.T

HafizRahman.com said...

buku yang bagus =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana