Babi betina hitam.

Friday, January 14, 2011

Salam!


maaf bila tajuk dah tercarut. sepatutnya perlu berbunyi macam ni ke? Khinzir Betina Hitam. tapi berdasarkan firasat dan emosi selepas ni pasti korang rasa perkataan babi tu tak perlu ditukar kepada khinzir.


first, kejadian ni sangat menyakitkan hati aku. so jika ada perkataan yang pelik-pelik dan tak sedap mata memandang tu sila redha je la. kalau tak sudi baca tak ape. aku tak kesah. huuuu


waktu ni waktu subuh. tempat tidur aku dekat rumah sewa ni double dacker, so aku duduk kat katil bawah. babi hitam tu duduk atas. die turun dari katil atas secara lompatan dan mengenai tepat pada laptop aku. aku sedar, aku nampak kejadian tu. teros aku bangun and check laptop aku and nyata sekali skrin laptop aku pecah. sangat fuck kan. wtf! aku pun pagi-pagi buta dah hangin ah. aku tanye elok-elok apehal lompat atas laptop aku, sampai pecah and tak boleh guna ni. dah lah aku tengah banyak kerja and assignment ni. 


korang nak taw tak ape jawapan die??


mai aku bagitaw.


dia cakap tu bukan salah dia. dia tak bersalah. dia takkan bayar satu sen pun. siap menyalahkan dan memutar belitkan cerita macam tu salah aku. wtf! siapa yang pecahkan laptop sape ni kan sekarang. huh!


sangat geram!!!


and dia tak say sorry langsung! langsung tak say sorry. sebab dia cakap tu bukan salah dia. 


yang jelas, dah kaki dia yang pijak laptop aku. takkan aku salah pulak kan bagi orang senang-senang je pijak laptop aku. wtf!


selepas babi hitam betina tu pijak.

okep. nampak tak picture kat atas ni? terok tak terok korang pikir lah sendiri ye. tu skrin, dalam lagi da terok. dah tak boleh tekan segala. main cursor je boleh. dalam dah tak boleh tekan, tak boleh masok. means aku dah tak boleh guna laptop ni dah and tak boleh buat kerja ni dah.

dan kata putus kepala otak babi betina ni dia tak mawu bertanggungjwab, tak mawu bayar ganti rugi. paria tu paria jugak!

sekian. terima kasih.


owh Tuhan. berikanlah aku kekuatan sesnunggungnya ini dugaan dari-Mu.






thank you for reading! 


xoxo, ddy.

14 comments:

deAnza-wAnda said...

hohooh memang cam haram pangai...

zanna samad said...

sabar ye :)

Haruuta Chan said...

muka tak bersalahnye manusia tuh ??!
--" annoying btol . hrap bnyak brsabar di perlis ye , chayok chayok XD

Haruuta Chan said...

erk! muka ta bsalah betul manusia tuh?? --" ta malu ke --" . anway , chayok di Perlis! chayok chayok , mungkin ni slah satu dugaan kot :D

zazaw said...

pehh gila pungai perangai pompuan tuu
cissssssss

SANDRA AZWAN said...

Salam...ish, kesian dekat u! 'pompuan' tu tak perasan ke waktu nak landing? Sabar banyak2 and bawak mengucap....

p/s: Pompuan tu mesti kuat makan kan? ooops

EMY-LIA AQILAH said...

kak dayana..
sabar erk...
naper perempuan tu..
x nk byr...
ish!..
dia yg buat slh...
tp x nk byr..
sorry kak dayana kalau terkasar bhsa..

Norfa said...

ishh teruknya dh la buat salah lagi nk salahkan org lain!!

munieyah said...

yep2..lyak dipanggil cenggitu minah itu! worse is better i guess.emo nie!
*ttbe nak emo sekalik*

BONGek!!! said...

hahhaa..i do understand...amat paham doh...kejadian dekat nak sama kena kat aku....mmbr aku baru kenal pgg lens 50mm aku..pastu jatuh kan..dia ingt aku dok perasan...so dia cuba goyang kanan, goyang kiri..nak cover up..last2..aku kesian r..bkn sengaja..tp..yg bikin panas..dah la saguhati (tuk backup sikit budget tuk lens baru) pun DOKDER...nie minta maaf pun apatah lagi kan kan kan...AHHAA

amy azuha said...

fuhh giler la..tanak ngaku slah lak tue..tak ptut bet0ii

yuhanna said...

OMG!!
siot sunggoh betina tu...

#act aq pon pnh kne gak b4 ni...
& last2 betulkan sendiri je... org yg buat tu, x mo ganti dwet...

kesiannye kau....

Bella Ayub said...

sabar ya sayang.. ;(

kalau bella ta boleh tahan jugak..

♥ LULU ♥ said...

ish..teruk gile minah tu
boleh dia wat muka tak bersalah je

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana