Zaman kecik, zaman besar.

Wednesday, December 29, 2010

Salam!


zaman kecik, zaman besar lah pulak kan. al-maklum lah 2011 sudah semakin menghampiri. so, adelah teringat-ingat nostalgia yang tak dapat aku lupakan di zaman kecik-kecik aku dulu saat masih berusia sekitar bawah daripada umur 10 tahun. wah! 2011 umur aku sudah 22 tahun. tak percaya. tak percaya. saya mawu umur 5 tahun balik. wuwuwu. sekarang ni macam nak buat macam dalam Melodi Terhangat tu lah. hehe


Empat terhangat zaman kecik-kecik.


4. Nak main Barbie, tapi tak dapat.


pernah berangan nak barbie penuh satu bilik. berangan je. hehe


kalau korang nak tawu lah kan, zaman kanak-kanak aku, aku tak pernah main dengan barbie. tak pernah dapat barbie. sebab bapak aku tak bagi main barbie. tak tawu kenapa dia tak bagi, sebab adik-beradik semua lelaki kot kan. so, redha jela main permainan lasak lain bersama abang aku time kecik-kecik dulu. wawawawa. gua kempunan main barbie time kecik-kecik dulu. kesian sama gua. 


agaknye sebab barbie ni sexy kot bapak aku tak bagi main. hehe


3. Tahi lalat di pipi tanda kita cantek bila besar nanti.


kejadian ni time aku darjah dua. dalam kelas. aku ingat lagi nama cikgu ni Cikgu Rahman, dia ajar math. time ni aku sekolah dekat utara. apesal kejap selatan, kejap utara pulak ni. al-maklumlah, anak perantau. hehehe. time ni kira time sesi berbual dengan cikgu pasal tahi lalat. 


# aku pun nak menyemak jugak tanya tahi lalat dekat pipi tanda apa. 


# cikgu tu cakap, tahi lalat dekat pipi tandanya cantek bila dah besar nanti.


# aku pun ape lagi. bulat-bulatlah percaya kan. rupa-rupanya betol lah cakap cikgu tu. kan, dah besar ni dah cantek kan. hahahaha! (tahi lalat aku kecil comel di pipi je. takdelah besar-besar berbulu tu. hahaha)


secantek ni. cantek kan. :)


2. Celebrate birthday party time Tadika Perpaduan yawww.


ini pun tak boleh lupa jugak. sebab time ni biaselah budak-budak, aku mintak bapak aku celebrate birthday aku time tadika. sekali bapak aku datang tadika bawakkan cake dua bijik yang besar-besau tu. jajan-jajan. meriah dow. dah la student bukan ramai mane pun kan, tapi makanan banyak gila. terpaksa lah mencekik. hahaha! Thank you Abah. :)


macam ni lah cake aku time tadika dulu. okey. tipuuu. hahhaha!


1. Kejadian di sedut Washing Machine.


ini memang tak dapatlah aku lupakan sebab paling aku ingat sekali and paling suspen sekali dalam hidup aku. 


time ni umur dalam 4 tahun ah. mak aku hantar abang pergi sekolah, aku pun ape lagi pergi main tengok dalam washing machine lah. aku suka buih-buih mandi buih time krismes dalam washing machine tu. punyalah mawu sentuh-sentuh buih-buih tu, at last hambek kau tangan terlekat dekat kain-kain tu. menjerit aku ketakutan. 


terus taubat sampai sekarang malas basuh baju sebab trauma dengan washing machine. haahaha. *alasan, padahal pemalas. :P


saya kena sedut. mak tolong!!!


hahaha! bila dipikir-pikirkan balik, memang rasa kelakar gila lah time kecik-kecik dulu. yela, name pun otak budak-budak kan. hehe. so, tinggal beberapa hari je lagi mawu sampai tahun 2011. marilah kita sama-sama pasang azam baru dan try capai semua azam-azam tu. :)

Good luck everybody. 


Thank you for reading!

xoxo, ddy

20 comments:

Anisa Hang Tuah said...

huissshh
sampai tgn terlekat kat kain dlm washing machine
nasib baik tak papee


heee

Nur Zaheera said...

hihi :D amusing ! baekbaek ye next time dengan washer machine. hihi

-telordibasuh- said...

1-b4 ni ko laki ko tu ayh ko xkasi barbie hehee

2-hahahhhha..jawa mmg cantik hahaa..
kalau laki ade tahi lalat kat pipi sure hensem kan kan hahhaa..

3-kem salam kat abah kau hehe

4-wa nasib ko x arwah haha

Mizz Dayana said...

Anisa HT --- taw takpe nis. tu la. i nakal dulu kecik2. hehhehe

Mizz Dayana said...

zaheera --- hahhaha. dah trauma bila tengok washing machine. :P

Mizz Dayana said...

telorrrrrrrrrrrr--- ko ade je kan. hahhahahhaha. mmg naseb baek tak arwah la. heeeeeee

♥ AMOYELLA said...

tai lalat camna? jenis yang tertonjol atau tak menonjol? atau ada bulu2?

Heee =') atau semua jenis tai lalat

=)

Mizz Dayana said...

♥ AMOYELLA -- eeeeeee. lebih2 pulak. hahhaha. i taik lalat kecik comel dekat pp je...

yang besar berbulu tu tak taw la pulak ape tandanye kan. ahhahah

ahmad endo said...

best plak aku tengok...hehehe

zazaw said...

HAHA
comel comel jerr babrbie doll

sab said...

sab mmg dr tecik xsuke main doll. huhu :)

Mizz Dayana said...

Ahmad endo ---- hahhaha. ko tgk ape yg best nye?? best aku kena sedut washing machine ye?? hahhaha

Mizz Dayana said...

zazaw --- huhu. barbie comel cantek gojes. tapi tak penah dapat kecik2 dulu. hahhaha

Mizz Dayana said...

sab --- i pun takde dolls pn dari kecik. heeeeeeeeeee

misyamissyou said...

wah..nakal ni..smpai tersdut dlm mesin basuh baju..hehee

... said...

as salam..
er..biar betul tu kamu dalam tu?
wow!~
berapa tinggi kamu?


0_o"

aliza said...

wah..dapat kek masa tadika.besh2

Mizz Dayana said...

# misyamissyou : memang. i nakal kan. hehehhe

Mizz Dayana said...

# ... : panjat kerusi la mau tengok dalam washing machine tu. huhu

Mizz Dayana said...

# aliza : best. best dapat birtday cake celebrate dengan kawan2 kat tadika lagi. hehhehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana