Pengalaman ajar aku erti pemanduan sejati. hahaha!

Friday, December 17, 2010

Salam!

saja teringat pasal kenangan silam jatuh bangun semasa aku memandu. start dari amek driving lisence, test JPJ, bawak moto, bawak kereta manual, dapat kereta, bawak kereta auto, drive dari Johor ke KL, KL - Johor, KL Perak dan sebagainye. Ingat lagi start belajar memandu aku start after SPM. time cuti SPM tu. aku amek lesen dua-dua sekali motor & kereta. dah alang-alang amek dua-dua teroskan.

belajar & test motor sangat kelakar. malu pun ada. ade sesi mengepak-ngepakkan tangan, sesi mengangkat ikrar ketika berhenti kan motor, sesi meneleng-nelengkan kepala toleh ke kanan dan ke kiri. malu taw. lagi-lagi time tu ramai orang. tapi pasrah je lah kerana mengikut arahan. malu tolak tepi. hahaha!

memang stylo lah kan kalau belajar kereta guna kereta ni. mawu test drive. hahaha!

bila bawak kereta okey lah jugak, sebab naek kereta tak payah tahan kaki takot kereta tumbang sebab kereta tayar empat ye. tak payah lah susah-susah start enjin guna kaki. (sekarang naek motor pun start guna tangan sebab my dad belikan scooter jugak) naek kereta ade aircond! hehe. tapi for yang first time mawu belajar kereta tu tak payah lah risau, sebab aku pun time belajar kereta tu pun first time bawak kereta jugak. dan hasilnya sekarang adalah seorang pemandu yang berwibawa. ceh. hahaha!

inilah hasilnya seorang pemandu berhemah. hehe. time baru balik dari berwindow shopping di One Utama. padahal esok ade exam ni. hahaha!

so, saranan aku. memandangkan sekarang dah musim habes SPM kan, so digalakkan lah untuk anda-anda lepasan SPM pergilah ambek lesen. ini untuk kebaikan anda di masa akan datang. serious. penting untuk kegunaan anda di masa akan datang. bagi yang dah ada lesen tu, tahniah! jadilah pengguna jalan raya yang berhemah. :)

ini lah kereta yang my dad belikan. oke. tawu. kereta sangat besar untuk tuannya yang bersaiz kecil molek. hehe. takpe lah. nanti boleh dapat hadiah kereta lagi besar besau besar lagi. wiwiwiwiwi. 


Thank you for reading!

xoxo, ddy.

1 comments:

woot-woot said...

eh ingatkan blog miss lemon sebab layout same..hoho

btw sedih plak rase time ingat exp amek lesen..repeat 3 times keta beb !

overconfident ! wkakaka time training tak penah plak fail..duhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana