Masihkah kau ingat waktu kita kecil-kecil dulu. bermain bersama-sama.

Tuesday, December 7, 2010

Salam!

tiba-tiba teringat zaman budak-budak, zaman kanak-kanak ribena dulu. (kenapa kanak-kanak ribena ek? kenapa tak kanak-kanak sunquick ke, sirap ke. boleh korang nagitau kat aku?) time tu lah time comel-comel tak tawu malu. kawan dengan lelaki ke perempuan ke semua tak kesah. dah nam pun budak-budak kan.

masihkah kau ingat saat kita main ladybird sama-sama dulu?


ingat lagi tak dekat binatang cute dekat atas tu? dulu time kecik-kecik suka mendera binatang ni. sebab dia cute sangat, tengok warna dia yang terang sangat menambat hati. sampai berebut-rebut dengan kawan-kawan mawu pegang ladybird ni. and at last ade jugak yang mati sebab terpicit seterusnya keluarlah cecair aneh dari ladybird tu. yurkksss. geli. haha
untuk maklumat lanjut pasal ladybird ni, sila tekan sini.


bukan setakat manusia. kuceng pun suka maen ladybird neh. (kuceng tu comel!)

ini sangat cool weyh! mawu makeup macam ni. hahaha!

Jom kita maen lady bird lagi. yay! hehe. tapi sekarang macam jarang je jumpa ladybird ni. sudah pupus kah mereka??


Thank you for reading!

xoxo, ddy

8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

nis suke mata tuuu
heh sgt cool

~yAyA mAr!a~ said...

seumur hidup, x pernah kot pegang lady bird sekecik tu..
ngeh~
x bertuah lagi nak jumpe cik ladybird

LadyBird said...

cube try cari ladybird di sawah :D
insyaAllah ader :D
kalau x pun, dtgla trg, leh jumpe LadyBird :D

Mizz Dayana said...

yaya maria : rugi la tak penah pegang. best wooooo. ini lah mainan paling popular zaman kanak-kanak dulu. orang sibok maen gundam, kte men ladybird. hahahha

Mizz Dayana said...

Anisa HT : mate yang unik. hahahha

Mizz Dayana said...

lady bird : haha. sini takde sawah la kat rumah i. :)

twinkle twinkle said...

lady bird ni sgt susa nk jumpee

♡ Sutera Kasih ♡ said...

wow uniknya mata tuuuu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana