Masalah yang sering berlaku bila esok nak keluar dating.

Sunday, December 5, 2010

Salam!

hari ni nak cerita pasal problem-problem yang selalunya perempuan lah yang ada masalah saat-saat esok mawu keluar ada dating penting. contohnya macam ada reunion dengan budak-budak sekolah Taska dulu ke, ada nak pergi jumpa keluarga mak mentua ka, ada makan-makan penting dengan Perdana Menteri ka, ada nak pergi interview artis ka, ada nak pergi blind date ka dan macam-macam lagi la function yang korang mawu pergi. (kalau aku senaraikan semua mesti kena buat part 1, part 2, part 3 pulak entry ni. haha)

Dan masalah-masalah yang selalu timbul adalah seperti tak tawu nak pakai baju ape esok, tak tawu nak pilih warna apa yang sesuai (padahal sebelum ni takde masalah pun nak pilih ape-ape pun. haha), tak tawu nak pakai aksesori ape, berat badan sudah naek, muka sunburn, bibir kena ulser, muka naek jerawat dan sebagainya. sebenarnya kat sini aku mawu tekankan macam mana nak menghadapi masalah jerawat yang timbul dengan segera.

Bagaimana mawu menghadapi masalah jerawat dengan segera seperti gaya aku yang menghadapinya??

Biasalah kan, time-time penting macam ni lah kan jerawat mawu tumbuh. biasanya seketul je besar and obvious. kadan-kadang dekat pipi, kadang-kadang dekat dahi. haishhh. segera perlu nyahkan masalah ini sebelum menghadapi hari penting di keesokan harinya. Sebenarnya aku nak share jugak lah produk ape yang aku gunakan. tungguuuuu.

Jum kita cuba produk ni.

Mask daripada rangkaian produk St. Ives berkesan memang berkesan. hanya gunakan untuk satu malam dan kesannya sangat menakjubkan. kulit lebih licin, jerawat semakin pudar dan hampir sudah tidak kelihatan serta kulit kelihatan lebih cerah. - dari pengalaman aku sendiri

ini St Ives Hydroxy Masque. ini best sebab dia peel off punya. senang mawu bersihkan. tapi sekarang dah jarang jumpa yang ni. asyik habes ke kot.

ini pulak St Ives Firming Mask. ini yang jenis clay punya. bila tempek dekat muka jadi muka macam hantu tu.

ini new packaging dia. tak suka. sebab nampak macm sikit. tak best. hahhaha

tak rugi kalau korang mawu try produk ni sebab harganya bawah RM 20.  sangat berbaloi kan. cubalah. kalau kulit korang sesuai, teroskan pakai ye. kalau tak, korang try lah produk lain. aku pakai mask ni bukannye tiap-tiap hari pun. cuma time-time emergency yang aku sebutkan dekat atas-atas tu. time rajin jela pakai. hehehe

jangan pakai mask macam ni sudah. hahhaha

Selamat mencuba!


Thank you for reading.


xoxo, ddy.

7 comments:

eesyaheera said...

thanks for sharing. ee mmg tengah cari produk nak bagi muka elok. esom usha kat kedai :P

Anisa Hang Tuah said...

yeehh
nak try laa
hee

Mizz Dayana said...

ee : memang best ni. memang berbaloi, murah berkesan & tahan lama cz tak cepat habes. hehhe

Mizz Dayana said...

Anisa HT : jum try2. besttt. waktu mula2 i nak try pun cm ragu2 jugak. tp berkat keyakinan dri try gk. n ternyata berkesan. ehhe

kaki KARUT said...

laki xpenah pkai pon bnde2 camni...
hihi

Mizz Dayana said...

kaki karut : laki laen. tak mandi pun rase selesa je. wekkkk. :p

Nur Ardilla Najwa said...

jom join contest d blog saya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana