Kisah seorang aku di bulan December.

Monday, December 20, 2010

Salam!

apekah kisah seorang aku? sebenarnya tiada morif pun. kalau korang taknak baca entry ni pun aku tak kesah. post ni pun sekadar mawu berkongsi pada yang sudi. (ayat touching. hahaha!) entry ni panjang, kalau bosan sila blah! hahaha!

2011 bakal menjelma, bakal juga mencoretkan satu perubahan dan permulaan hidup yang baru. tapi tahun 2010 punya agenda sudah selesai ke? tapi aku puas sudah sebab sudah melalui rintangan dengan tabah dan tenang. aku hanya seorang aku.

Nama aku Dayana. aku lahir dekat negeri Johor. 2010 umur aku 21 tahun. dan for sure aku lahir pada tahun 1989 tanggal 30 september. (nak hadiah!) aku dan family aku banyak merantau ke beberapa buah negari and at last kembali ke Johor. tak payah lah aku spesifik kan negeri-negeri tu kan. nanti tak habes cerita pulak.

Aku anak tunggal. makna tunggal bagi aku adalah aku anak tunggal perempuan dalam family. ya. semua adik-beradek aku lelaki je. macam ramai sangat pulakkan. aku ade seorang abang and adek lelaki jela. sekarang bertambah lah lelaki dalam hidup aku sebab aku sudah ade boifren. i'm already taken. (sila jangan sedih. hahaha!)


sekarang aku study dekat Kolej Kesihatan di Selangor. sekarang tinggal last year untuk habeskan pengajian aku. dan 2011 juga bakal menyaksikan aku praktikal di Perlis di mana sangat jauh dari kampung halaman serta peradaban manusia. i will stuck at Perlis for 1 year long. otak aku sudah jammed. buntu ape mawu buat setahun dekat Perlis tu.

So, plan aku untuk meneruskan kehidupan aku sekarang adalah aku mawu grad 3.50 ke atas. mesti korang semua senang je kan mawu dapat. aku ni dah la pemaas, dalam kelas tidoo, kuat jalan tak kuat study. memang pemalas. result aku : dari awal sem adalah seperti berikut 3.56, 3.52, 3.23, 3.43. another 1year to girl untuk up kan lagi pointer aku. then after study, teros kerja, tunang, kawen, dapat baby and happy ever after. hahaha!

another one year to go. keep it up girl! be strong!


Thank you for reading!

xoxo, ddy.

5 comments:

A.D.A.M. said...

InsyaAllah. Boleh tu pointer tu. :)

Mizz Dayana said...

ahaaaaaaaaaaa. thank you! :)

aNnE said...

all the best.good luck:)

Anisa Hang Tuah said...

all da best dear
(:

iszieylyanziy said...

goodluck,,mest leh score nye :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana