Take it easy. Live your life.

Friday, November 26, 2010

Salam!

salam dari bumi Malaysia. ceh, macam sebelum ni duduk Australia ke Paris ke Korea ke la pulak kan. hehe. Back to the topic lah kan. actually lately aku rasa macam masalah masalah masalah problems problems problems datang mencurah-curah. tekanan tekanan tekanan stress stress stress. but handle it with care. tererr kan aku. wa cakap sama lu. hehehe

mane taknye, mula-mula dengan perempuan ni, lepas tu perempuan laen pulak yang carik pasal, then laen pulak. siap aku dapat sms berbau ugutan. what the fish kan. i try to just ignore everything sebab kalau aku mawu pikir-pikir sampai tercabot otak pun tak guna. bila dah talk baek-baek pun perempuan-perempuan tu tak paham-paham jugak. yela, mane ade perempuan yang lagi sebaek aku yang selalu ignore like i dont have problem.
ini kawan-kawan saya yang macam alien. mereka pelik! (bagi yang terasa lah)

kenapa lah aku selalu ade problem dengan perempuan perempuan je ah? oke. saya mengaku, saya tak ramai kawan perempuan. kenapa? sebab kawan perempuan selalu kusut, bermaen dengan emosi, kena control-control (gelak control, makan control, senyum control & etc....), pilih kawan, nak cakap lawak bodoh pun kena pikir banyak kali takot-takot terasa, talam banyak muka depan laen belakang laen dan banyak lagi. bagi yang terasa lah kan. kalau korang baek, baek lah kan. aku tak kesah.

sila tembak diri sendiri kalau tak boleh terima ape yang aku cakap ni. haha

jenis aku pulak, aku tak suka control-control, enjuy enjoy, fun fun, ko nak buat lawak bodoh mencarot ddepan aku pun aku tak kesah, sebab aku boleh terima semua, aku jiwa kental. yeah! haha. dan senang cerita, kalau surrounding aku semua lelaki aku boleh accept segala. sebab its fun la having stupid things aroud us. tak kan lah mawu hidop skema je. tak life la weh....

adekah aku ni sebenarnya kena jumpa kaunseling, atau kena ikot kem motivasi ajar cara-cara macam mana nak berkawan dengan perempuan? haha. tak payah kot. aku kuat, gagah perkasa. kalau aku tak tabah mesti aku duduk diam bagi orang pijak life aku. tapi aku bukan macam tu. aku berdiri atas kaki sendiri, aku buat kerja dengan kudrat sendiri. so, aku kena lah protect diri sendiri. ya! aku kuat! hehe.

itu jela mawu membebel. aku tak perlu siape-siape pun judge aku. hanya Yang Teratas je layak judge aku. sekian, terima kaseh! thank you for reading. sayang uolsss!.


xoxo, ddy.

7 comments:

shima said...

susah kalau ade member yang xleh nak bergurau kasar atau terlebihh.memang susah.takut tersinggung lah ape lah.kan?

the way i handle it,try so much ikut cara dowang.macam ade yang sopan,kite cakap pun sopan jelah.then dapat kepala giler,baru syokkk.haha

JIJI YU said...

hehe lawo weh gambor jari tembak kepala jari..

ohh ddy said...

@ shima : yupp. btol. :)

ohh ddy said...

@ jiji :cute kan. heeeeeee

ohh ddy said...

@ jiji :cute kan. heeeeeee

JIJI YU said...

kalo ade jenis yg takleyh ugrau mmg kena berhati hati le gamaknye

ohh ddy said...

@ jiji : itulah pasai. heeeee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana