Saya geram menghadapi manusia culture shock.

Sunday, November 28, 2010


Hari ahad yang indah ni sepatotnya disinari dengan senyuman, gelak ketawa bahagia indah permai sentosa aman makmur dan sejahtera kan. yela. aku pun tengah menghargai rasa bahagia ni la. sedang aku hebat seronok bersiar-siar dengan parents aku, tiba-tiba masuk massage kat phone aku. vibrate. vibrate. 

bla. bla. bla. tiba-tiba dia tuduh aku benda yang aku tak buat. tak ade bukti, tak soal selidik terus buat conclusion. what the fish kan. aku pun balas lah balik dengan penuh sopan santun. mak aku tak pernah ajar suruh aku jadi orang kurang ajar. mak korang pun mesti macam mak aku jugak kan.

beza orang yang beriman dengan yang tidak beriman adalah sabar.

so, ape boleh buat? sabar. tiba-tiba dia keluar bab duit yang die sepatotnye bank in kat aku, die cakap die taknak bank in. eh. eh. eh. aku pun pikir la, ape kaitan benda tu dengan duit kan. tak logik. tak logik. so, aku mane boleh duduk diam je, kena lah pertahan kan diri. dia taknak kalah jugak. 

what the fish! kan.
ini ayat aku sendiri. bukan yang aku reply kat die ya :
haduuiii kakak. saya tahu kakak cantek tapi cantek sebab make up. saya tawu kakak sexy tapi sexy kat KL je, kakak balik kampung halaman kakak mane boleh pakai sexy-sexy macam tu nanti orang kampung terbeliak biji mata. saya tawu kakak macam banyak duit tapi saya rasa duit belanja saya setiap bulan lagi banyak daripada gaji kakak so kakak tak payah la show off ya. saya tawu kakak terer cakap orang puteh tapi balik kampuung keluar jugak sleng kakak tu mu mu mu. ore mano. ore new castle. 

tak pandai lah aku mawu gadoh-gadoh ni. sabar. sabar. kenapa lah ade jugak aku terjumpa orang macam ni dalam muka bumi ni kan. mungkin ada hikmah disebaliknya.

so, at last siapa makan cili dia yang rasa pedasnye kan. 

thank you for reading this.

8 comments:

ShA + ZaM = LoVe said...

hi..
biasalah kn kita jumpa manusia mcm tu..
penah happen juga on me.. uisshhh rasa nak rendam jer kepala diorg ni.. dlm banjir.. huhuhuhu..
anyway nice meeting u..
join singgah..
http://heandsheloves.blogspot.com/

areen said...

woooo sape 2 weyh?gile ahhh..

Mizz Dayana said...

tawu takpe. geram kan. siapa lagi yang berani membuat onar dalam idop aku ni.
sebenarnye dorang jeles la takley tengok orang laen lebih cikit. hatoooiiiii. manusia. manusia.

SINGALAUTMETRO said...

pedasnya..hehehe..pak cik rasa jawapan itu penuh santun untuk orang yang layak menerimanya.

Mizz Dayana said...

siapa makan cili, dia la terasa pedasnye kan pakcik. hehhe

Ain Zulaikha said...

wahhhh ... kat kolej saya ada org pernah culture shock.. huhu, dia shock sampai skrg.. haha biarkan je lah..

Sofia Aimd said...

memang bese org cmtu culture shock.. berlagak plak tu kan~

Mizz Dayana said...

kesian betol kat orang-otrang macam tu. taw takpe. siap berlagak2 over2 je. nmpak sgt culture shock. haiishhh. pening.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana