Orang lain berkasih-kasih, kita pun nak berkasih-kasih jugak.

Tuesday, November 30, 2010

Salam!

hai semua. tengok tajuk entry pun dah tawu aku nak cerita ape kan. yelah. pasal budak-budak zaman sekarang. tentang berkasih-kasihan. cewahhhh. kasih, sayang, cinta itu sangat universal lah. cinta pada Tuhan, kasih pada teman, sayang pada ibu bapa & banyak lagi yang boleh diungkapkan. mari kita meleraikan satu per satu persoalan dan kemusykilan. (wah! macam penceramah lah. akulah Dr Love Love Love. haha). jum kita sama-sama renung-renungkan dan selamat beramal. hehe. tak habes story lagi lah kakak.


Cuba kita lihat pada pasangan-pasangan kekasih zaman sekarang:

  • bila dating semua naek kereta, naek motosikal, naek train. mane ade dah naek kereta lembu ka, tunggang kuda ka.
  • lepak makan aiskrim dekat Baskin Robin, mane ade lepak depan rumah mak cik Joyah makan aiskrim Malaysia 20sen tu. takde. takde.
  • letak relationship dekat facebook in relation lah, married lah, engaged lah, widowed lah. zaman dulu mane ade facebook-facebook ni.
  • sekarang call guna telefon, 24 jam tak renggang. orang zaman dulu relaks je pakai tin sambung guna tali lagi. haha
  • sekarang lepak dekat KLCC, Pavillion, Kampung Baru & lain-lain. dulu relax je lepak kat taman maen golek-golek bawah pokok. haha
  • zaman sekarang pakai blackberry sama-sama, iphone sama-sama. aku dengan my boifren sorang pakai blackberry sorang pakai iphone relax je. chill je.
  • sekarang dating pakai baju sama-sama, seluar, kasut semua sama. agaknye zaman dulu kebaya diorang sama macam kaen pelikat ke kalau keluar dating laki tu pakai pelikat? haha
tengok. ini boifren i dengan madu i pakai baju sama. jeles tawu.

hoi. sudah sudah lah. pening kepala aku mawu pikir ape lagi mawu mengayat neh. haha. korang tambah la sendiri ye. tapi semua yang kat atas ni macam kena kat batang hidung sendiri je. hahaha. bersabar jelah ye. nak tengok picture orang berkasih kasih lagi? mai la. mai la. haha

tengok ini berkasih-kasih. sama baju lagi. hahaha.



Thank you for reading.

xoxo, ddy.

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana