Beauty : My personal hair care.

Sunday, November 28, 2010

Salam!

aku masih mampu ceria walaupun banyak onar menerjah hidop aku kebelakangan ini. takpe. sabar. sabar.

back to the topic, hari ni aku mawu share pasal my personal hair care. walaupun bertudung litup, tetap kena jaga rambut ya kawan-kawan. tak kan lah mawu bila bukan tudung kat rumah or kat bilik pengsan satu kampung kan. haha. aku takde lah expert sangat pun bab-bab rambut ni. expert merosakkan adelah. haha. dulu dye rambut, rebonding, straightening, dye lagi, banyak kali dye segala. tapi sekarang cukup-cukuplah kan.

mahu rambut macam saya?  hehe

Penjagaan rambut aku sekarang juga sangat simple. guna syampu and conditioner yang sesuai, pakai minyak bagi lembap sikit, cukup. mudah cepat. rambut pun sihat je takde masalah kekeringan or kelemumur. produk-produk yang aku guna juga mudah didapati dan murah. memang berbaloi. berbaloi. hehe

okey. aku guna syampu dari rangkaian brand DOVE. Syampu and conditioner die lembut, bau wangi, sedap, nyaman dan harga pun berpatutan. kalau brand sunsilk tu macam tak sesuai lah dengan aku sebab die macam tak berkesan pun. tak besh. Dove gak besh. hehe

lepas mandi dah kering-keringkan rambut, aku apply sikit gohnson's baby oil ni. yelah kan. what's good for baby, also good for me. rambut selembut bayi lah katekan. haha. padahal malas mawu pakai leave on hair laen. baby oil ni lah untuk rambut, baby oil ni jugak lah untuk tanggalkan eyeliner or mascara. what ever. asalkan sesuai dengan aku. hehe.

*gambar hiasan 

mahu rambut cantek lebat seindah secantek saya, ikutilah cara penjagaan rambut saya ni. hehe

Thank you for reading.

xoxo, ddy

6 comments:

Ain Zulaikha said...

wahhh,, kalau sy , sy guna rejoice... guna jari pun boleh.. haha.. skrg ni terfikir nak beli tonik.. nak cari tonic ginseng susah ye..

Mizz Dayana said...

rejoice best jugak. kadang2 pakai campur2 jugak. bedal je sume. hahha

Sofia Aimd said...

nanti rambut rosak pakai campur2. huhu. saye penah pakai dove, memang ok kan! :)

Mizz Dayana said...

hehhe. yup. yup. yup. dove best. lembut. bau pun tahan lama. i kalau rejoice pening ckit la klu bau die kuat sgt. huhu

plankton said...

klo my hair...x sesuai sgt dgn dove.. skrg gne loreal elseve..maybe depends ntok individu kot..

tp tang baby oil tu..erm xrosk ke rambut?coz my hairdresser ckp baby oil panas..so blh bt rmbut kita kering..n tyme i gne baby oil dlu mmg slalu je kering rmbut..hu3..tp as long as it suits u ..it's ok kot..:)

Mizz Dayana said...

owh. dulu i pakai jugak loreal tu yang warne pink. sedaaap bau die. tapi buat rmbut i mcm berminyak cikit. so, bile pkai dove oke.

owh. baby oil tu dah lame pakai. oke je. sesuai je. nak pakai benda laen macam takot pulak, takot tak sesuai. depends dekat individu punye hair la jugak kan.

:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy right Mizz Dayana